Oct 2019

3. PLANTSVITA izložba “PLANTSVITA: projekat za ekološki održivu poljoprivredu” sa Danom evropske saradnje

Treća PLANTSVITA radionica održana je 02. oktobra 2019. u Subotici na Otvorenom univerzitetu u okviru 15. Međunarodnog festivala organskih proizvoda – BIOFEST 2019. Izložba je takođe deo ovogodišnje proslave Dana evropske saradnje u okviru Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija Programa, a zajednički su je organizovali timovi istraživača sa Tehnološkog fakulteta Novi Sad Univerziteta u Novom Sadu i Fakulteta ekološke poljoprivrede EDUKONS Univerziteta iz Sremske Kamenice.

Cilj izložbe je promocija projekta široj javnosti kroz neposredni kontakt sa zainteresovanim posetiocima BIOFEST manifestacije, distribucija promotivnog materijala poput projektne brošure, biltena br. 1 i 2, i prikazivanje promotivnog filma o projektu. Štand projekta je posetio i šef Antene Zajedničkog sekretarijata програма Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija, gospodin Relja Burzan.

Snimljen je prilog za stanicu TV Subotica Суботица o projektu PLANTSVITA, koji je dostupan od 02.10.2019. na linku

https://www.youtube.com/watch?v=6oZYD3ZbJ2w

Dat je intervju za dnevne novine BLIC (dopisnik iz Subotice – Biljana Vučković) u okviru kojeg su predstavljeni ciljevi projekta, institucije-učesnice i njihovi kapaciteti, trenutni stepen razvoja proizvoda, značaj IPA programa i drugih poziva sufinansiranih od strane Evropske komisije.

Štand je posetilo oko 50 posetilaca BIOFEST Festivala, koji su svoje prisustvo na štandu potvrdili potpisom. Sav deljen promotivni materijal projekta, kao i izloženi posteri i roll-up banneri pripremljeni su sa obaveznim vizuelnim elementima programa i projekta.